SeneCura SeniorCentrum Telč

Odpoledne s Boženou Němcovou

S klienty SeniorCentra Telč jsme u příležitosti 200. výročí narození Boženy Němcové zavzpomínali na tuto významnou českou osobnost. Nejdříve jsme si pověděli několik zajímavostí z jejího života, připomněli nejvýznamnější díla a na závěr se pokusili napsat vlastní příběh, o který se s Vámi rádi podělíme. Přejeme příjemné počtení:

Neposeda Petr

Povíme Vám příběh o Petrovi. Psal se rok, už ani nevíme který, bylo to tak dávno, že jsme zapomněli. To bývaly ještě jiné mravy.

Petr byl žák školy reálky, rád spal a nerad vstával, tak ho kamarádky Maruška, Věruška a Pavlínka chodily budit. Klepaly mu na okno, vzbudily ho. Milý Petřík vyskočil z postele, oblékl se a všichni šli společně do školy. První hodinu měli jazyk český, další matematiku a třetí hodina byla kreslení.

Petr byl neposeda. Zlobil spolužáky, házel po nich pantoflí, někdy i botou. Občas se stalo, že rozbil okno ve třídě. Museli ho potrestat! Ale být po škole pro něj nebyl žádný trest. Pan řídící ho proto musel vzít přes lavici a vysekat mu rákoskou. Petrovi se to sice nelíbilo, ale od té doby byl poslušný.

Skupina autorů: Klienti ze čtvrtečního klubu SeneCura SeniorCentrum Telč

 Další článek