SeneCura SeniorCentrum Telč

Desetiboj v SeniorCentru Telč

Ve středu 13. září se u nás v SeniorCentru Telč konal Desetiboj seniorů o pohár starosty města Telče. V pořadí se jednalo o již XIX. ročník. Při této příležitosti bylo pozváno mnoho organizací, které se tohoto utkání pravidelně účastí. Mezi nimi byl například Klub důchodců Telč, Dům s pečovatelskou službou Třešť, Domov Kamélie nebo Domov důchodců Proseč u Pošné. Náš domov reprezentovaly dvě družstva, a to muži a ženy.

Na soutěžící a jejich doprovod bylo připraveno celkem deset disciplín jako třeba šoupaná a kuželky, hod míčkem na cíl, puzzle a nově také hokej. S přípravou těchto soutěží nám pomohli studenti ze základních škol v Telči. Slavnostní sportovní klání zahájil společně s ředitelkou SeniorCentra Telč, Marikou Krejčí, místostarosta Pavel Komín. Svojí zdravicí přivítal všechny soutěžící.

Po výborném obědě proběhlo vyhlášení, na jehož začátku nám děti z místní ZUŠ zahrály slavnostní fanfáry na trumpety pod vedením pana učitele Mašáta. Pro výherce byly nachystány věcné dary, jako například medaile nebo upomínkové předměty města Telče. Vítězná družstva si také odvezla dorty pečené naší šéfkuchařkou Jitkou Malou.

V letošním ročníku proběhly mimo jiné miniturnaje mezi učiteli základních škol a řediteli soutěžních domovů. V soutěži učitelů vyhrál Mgr. Zdeněk Krafka, učitel Základní školy Masarykovy v Telči. V turnaji ředitelů domovů se štěstí usmálo na naší paní ředitelku Mgr. Mariku Krejčí. Oběma patří velká gratulace.

Velkým překvapením pro všechny přítomné byla návštěva Kateřiny z Valdštejna, která pozdravila soutěžní družstva a poté i klienty našeho domova.

Putovní pohár starosty města Telče si odvezlo vítězné družstvo Klubu důchodců z Telče a tímto jim moc gratulujeme.

Všichni jsme prožili krásný den plný smíchu a dobré nálady. V dalších 14 dnech se ponese soutěžní duch ve všech domácnostech seniorů, kteří se budou účastnit malých sportovních klání na jednotlivých domácnostech.

Všem zúčastněným děkujeme ještě jednou za účast a těšíme se na viděnou v příštím roce.

 Další článek