SeneCura SeniorCentrum Telč

XX. ročník Desetiboje seniorů v SeniorCentru Telč

V našem SeniorCentru Telč se ve středu 18. září konal tradiční již v pořadí XX. Desetiboj seniorů o putovní pohár starosty města Telče. Přivítali jsme soutěžní družstva z Klubu důchodců Telč, Domova Kamélie z Třeště, Pečovatelského domu v Třešti, Domova důchodců v Proseči u Pošné, Domova důchodců Stříbrné Terasy Jihlava a Domov pro seniory Lesnov v Jihlavě. Náš domov reprezentovala dvě družstva, a to ženy a muži.

Pro soutěžící bylo připraveno celkem 10 disciplín, které zahrnovaly sporty, jako byl například hokej a kuželky. Nechyběly soutěže, ve kterých se zapojoval sluch, zrak a jemná motorika. Na průběh soutěží dohlížely děti z místní Základní školy Masarykova a Základní školy Hradecká z Telče, které doprovázeli jejich učitelé.

Po výborném obědě proběhlo slavnostní vyhlášení. Studenti z telčské ZUŠ nám na úvod zahráli slavnostní fanfáry na trumpety za doprovodu pana učitele Evžena Mašáta. Medaile a výtečné dorty pečené našimi kuchařkami předal pan starosta Vladimír Brtník a místostarosta Jiří Pykal. Putovní pohár starosty města Telče si v letošním roce odneslo vítězné družstvo Klub důchodců Telč a my jim tímto velice gratulujeme.

V letošním ročníku proběhl také miniturnaj mezi řediteli domovů. Štěstí se usmálo na naší paní ředitelku Mariku Krejčí.

Všichni jsme prožili krásný slunečný den plný smíchu a dobré nálady. Všem soutěžícím děkujeme za účast a těšíme se na viděnou v příštím roce.

Předchozí článekDalší článek