SeneCura SeniorCentrum Telč

Zahradní slavnost v SeneCura SeniorCentru Telč

Dne 26. 8. 2020 se v našem SeniorCentru konal první ročník Zahradní slavnosti.

Zahradní slavnost patří ke každoročním akcím pořádaných v domovech SeneCura. Její hlavní myšlenkou je, aby klienti strávili den v příjemné atmosféře za přítomnosti svých blízkých, zaměstnanců SeneCury a zažili tak radost z výjimečně stráveného dne. Zahradní slavnosti se v SeneCuře konají vždy na přelomu léta a podzimu a skýtají bohatý doprovodný program.

Naši pracovníci plánovali a ladili program slavnosti již několik měsíců dopředu. Velice jim záleželo na tom, aby se celá akce povedla dle tradic SeneCury. Ve středu ráno započaly intenzivní přípravy a pozitivní nálada všech zaměstnanců byla znát, těšili se na to, jak si společně s klienty den užijí a zažijí něco neobvyklého. Zahrada byla ozdobená barevnými pentlemi a balónky. Naši kuchaři, v čele s catering managerem Tomášem Pondělíčkem, přichystali bohatou nabídku občerstvení, od domácích limonád, frappé, milkshaků, točeného alkoholického, i nealkoholického piva, přes marinovanou krkovičku, kuřecí a krůtí prsa nakládaná v šalvěji, grilovanou zeleninu, obložené mísy, bavorské klobásy a mnoho dalšího. Zkrátka bylo si z čeho vybírat.

Zahradou zněla nádherná hudba a poskytovala mnoho příležitostí ke zpěvu, poslechu či tanci. O hudební doprovod se postarala „Telčská dechovka“, coby jeden z nejoblíbenějších hudebních interpretů našich klientů.

Z farmy „U Lamáka“ za klienty dorazili čtyřnozí přátelé – Lamy a canisterapeutičtí psy. Klienti se s nimi mohli mazlit, hladit je a dokonce se s nimi „líbat“. Pomazlili se také se zakrslými králíčky naší sociální pracovnice paní Kadlecové.

Hrou na harmoniku překvapila klienty naše pečovatelka paní Aneta Havlová, která si společně se zaměstnanci společnosti připravila hudební vystoupení v podobě písničky „Červený šátečku kolem se toč“. Písničku zazpívali všichni zúčastnění, včetně paní ředitelky SeniorCentra Mgr. Mariky Krejčí a paní regionální ředitelky Ing. Věry Husákové.

Z celého dne si odnášíme příjemné pocity a budeme ještě dlouho vzpomínat. K připomenutí nám také poslouží fotografie z fotoaparátu Instax.

Nejvíce nás těšily rozzářené oči našich klientů a spokojené výrazy zaměstnanců. Chtěli bychom poděkovat všem zúčastněným, dobrovolníkům, praktikantům, zvířátkům i jejich páníčkům.

Těšíme se na další ročník.

 Další článek