SeneCura SeniorCentrum Telč

Zahradní slavnost SeniorCentra Telč

V SeniorCentru v Telči se ve středu 05. 06. 2024 konala již v pořadí čtvrtá Zahradní slavnost. Klienti se svými rodinami prožili nevšední odpoledne v příjemném prostředí naší zahrady, kde jsme se přesunuli do prostředí jarmarku a trhu. Všichni přítomní měli možnost potkat se s květinářkou, bylinkářkou, mlynářem a telčskými měšťany ve stylových šatech.

Na podiu vystoupily a zazpívaly děti z folklórního souboru Krahuláček z Krahulčí a také děti z DDM Telč ze souboru Kvítek a Kvíteček. K poslechu a tanci nám zahrál náš oblíbený hudebník Pavel se zpěvačkou Evou. Celým odpolednem nás provázel bavič, kejklíř a žonglér Kašpar Kuba, který si připravil veselé vystoupení plné smíchu. Připraven byl také bohatý doprovodný program v podobě malování keramiky, pletení košíků, starodávný ručně poháněný dřevěný kolotoč, kuličková dráha nebo jízda na koni a poníkovi z nedalekého Ranče v Telči. Návštěvníci mohli obdivovat svíčky a perníčky připravené klienty pro tuto příležitost.

Tým našich kuchařek připravil opět znamenité pokrmy. Pochutnali jsme si třeba na pečené šunce, řízcích, bramboráčcích a grilované krkovičce. Kdo měl chuť na sladké, jistě ocenil tradiční koláčky, koblížky, palačinky, ovocné mísy nebo zmrzlinu. Z nápojů si klienti a návštěvníci mohli nabídnout kávu, milkshake, šťávy či ledové tříště. Chybět nesmělo také točené pivo z telčského pivovaru Trojan. SeniorCentrum navíc také na slavnosti obdrželo ocenění Mezigeneračně za mezigenerační setkávání s dětmi z MŠ v Telči.

Celé odpoledne se i přes chvilkový déšť vydařilo a my si s klienty a rodinami užili krásnou zahradní slavnost.

Předchozí článekDalší článek